Locaties KunstKeten

In een KunstKeet overnacht je op unieke plekken in de natuur, in Drenthe. Samen met de boswachter hebben wij de mooiste plekjes voor je uitgezocht voor een bijzonder verblijf. Vanaf de verschillende locaties kan je de omgeving per fiets of te voet verkennen. In de buurt zijn volop fietspaden en wandelpaden die je door verschillende landschappen en dorpen leiden. De plekken hebben een natuur, cultuur en/of historische waarde. Dit zijn plekken waar je tot rust komt, inspiratie kunt opdoen of heerlijk kunt weg dromen, kortom los komen van de dagelijkse sleur. Wij helpen je graag met het kiezen van de locatie die het beste aansluit bij jouw wensen.

De Keten

de ketenDe KunstKeet staat aan een klein meertje, een beetje verscholen nabij een heideveld en drie andere waterpartijen. Hier kun je zwemmen, fietsen en vissen. Een rustig afgelegen plek, maar binnen 10 minuten ben je in Gieten met de fiets.

Overnachten in KunstKeet The Raven

Overnachten in KunstKeet Het Nest

De Koestukken

koestukkenDe Koestukken is een mooi stukje natuur met uitkijk over het heideveld met schapen en de pony’s. Al in de trechterbekercultuur, 2000 jaar v. Chr., zag men vast ook mooie zonsondergangen. Wie weet komt er nog een ree of vos voorbij.

Overnachten in KunstKeet Er was eens...

Gasselterveld

GasselterveldIn het bos van Boswachterij Gieten – Borger vind je een knusse locatie vér van de bewoonde wereld. De KunstKeet staat aan een vennetje. Loop je het bos uit, dan kijk je over graanvelden en een weiland met grazende koeien. Het Pieterpad loopt hier ook langs.

Overnachten in KunstKeet The Raven

Overnachten in KunstKeet Het Nest

Olle Hullenweg

ollehullenweg1Olle Hullenweg is een onverwacht rustig plekje op een bijzondere plek. Je hebt hier als het ware je eigen stukje land met op steenworpafstand een groot heideveld met het “Zwatte Water”, een overblijfsel van een ingestorte oude ijsheuvel die zich vulde met water. Wie weet spot je hier een ree. Het beekdal wordt begraasd door pikzwarte Galloway-runderen.

Overnachten in KunstKeet Er was eens...

Braamsplas

BraamsplasBraamsplas of het Galgwanderveen ligt aan de rand het landgoed Terborgh. Het is een plas waar het prima karpervissen is. De KunstKeet staat aan het water, je zou het uitzicht haast on-Nederlands kunnen noemen. Je kan hier verschillende routes lopen o.a. het Drenthepad. . ’s Avonds kun je naar Eext lopen en je laten verwennen bij restaurant Rikus. Een culinaire parel in Drenthe.

Overnachten in KunstKeet The Raven

Spijkerboor

SpijkerboorDe KunstKeet staat op de parkeerplaats van het Annermoeras. Een uitvalsbasis voor een avond uit in Café ’t Keerpunt. Het enige echte blues café van Drenthe, een podium voor artiest en publiek met een sfeervolle en intieme gelagkamer. Waar je kunt genieten van een mooi glas bier of heerlijke maaltijd. Een wandeling van 8,5 km. langs vier vaarroutes, door veenkoloniaal gebied en langs bijzondere dorpen is misschien iets voor de volgende dag.

Overnachten in KunstKeet The Raven

Het Loomeer

loomeerHet Loomeer, de naam zegt het al, is een schitterende plek waar je vanuit de KunstKeet uitzicht hebt over het meer. Midden in de bossen van Schoonloo ligt deze bijzondere plek. Hier kan je een heerlijke wandeling maken over het nabijgelegen heide- en vennengebied De Tweelingen.

Overnachten in KunstKeet Er was eens...

Torenveen

koestukkenTorenveen is een unieke plek tussen Gieten en Gieterveen. Midden in het weidse landschap van de Hunzevallei staat de KunstKeet nabij de meanderende rivier de Hunze waar je kunt genieten van zonsondergangen en wolkenformaties en wie weet spot je een bever.

Overnachten in KunstKeet The Raven

Offerplaats

offerplaatsDe oorsprong van de naam Offerplaats is onbekend. De KunstKeet staat op een open plek in het bos tussen een vennetje en akkerland, in de driehoek Borger, Grolloo, Gieten. In de omgeving kun je heerlijk fietsen en wandelen. Tips: bezoek het Boomkroonpad of Hunebedcentrum. In de nabijheid is een mooie plas met zandstrand voor een verfrissende duik.

Overnachten in KunstKeet Het Nest

Grollerholt

impressie groeten uit grolloo09Aan de rand van het Grollerholt overnacht je in een klein historisch eikenbos met een cultuurhistorische geschiedenis. Hier werd de vergadering van Ridderschap en Eigenererfden gehouden om voor de bevolking belangrijke bestuurlijke beslissingen te nemen. Vanaf deze locatie kijk je uit over de westerhoek, de es ten zuiden van het dorpje Grolloo. Binnen enkele stappen zit je bovenop de steen waar in 1696 Willem III tot stadhouder werd verkozen. In de directe omgeving zijn mogelijkheden voor een heerlijk ontbijt of diner.

Overnachten in Groeten uit Grolloo

Grolloerveen

impressie boerhaarshoeve kunstketen19Je overnacht aan de rand van het Grolloërveen in het natuurgebied “Hart van Drenthe”. Een plek om tot rust te komen en inspiratie op te doen en maar 1,5 km verwijderd van het centrum van Grolloo met het C+B museum. Via een verharde weg bereik je de parkeerplaats ‘de blauwe steen ‘ en kom je bij de KunstKeet. Vanuit de KunstKeet heb je uitzicht op het uitgestrekte ven en o.a. de gedenksteen van Harry Muskee. De plek waar Harry Muskee, zanger van Cuby & the Blizzards het nummer “Through the Window of my Eyes” schreef.

Overnachten in Groeten uit Grolloo

Impressie

Kunstketen_home_slider04 Kunstketen_home_slider05 Kunstketen_home_slider05b Kunstketen_home_slider06 Kunstketen_home_slider07 Kunstketen_home_slider08 Kunstketen_home_slider09 Kunstketen_home_slider09b Kunstketen_home_slider10 Kunstketen_home_slider11 Kunstketen_home_slider12 Kunstketen_home_slider12b Kunstketen_home_slider13